DIAMANTERNES SLIBEFORM

DIAMANTER ER KENDT FOR DERES SKØNHED OG ELEGANCE OG ER EN AF DE MEST EFTERTRAGTEDE ÆDELSTEN I VERDEN. MEN MANGE MENNESKER ER KUN BEKENDT MED DEN KLASSISKE RUNDE BRILLANTFORM, NÅR DET KOMMER TIL DIAMANTER. MEN VIDSTE DU, AT DER ER FLERE SLIBEFORMER, DER KAN GIVE DIAMANTEN ET HELT UNIKT OG PERSONLIGT UDRYK?

HER ER EN OVERSIGT OVER DE NI MEST POPULÆRE SLIBEFORMER FOR DIAMANTER

ROUND CUT
Den runde slibeform er den mest populære og solgte slibeform for diamanter. Denne slibeform er kendt for dens symmetri og balance, der skaber den klassiske brillantform. Den runde brillantform er også kendt for sine mange facetter og kan derfor give diamanten et større antal refleksioner. Denne slibeform anses som den mest alsidige og kan bruges til at skabe elegante og klassiske smykker, såsom forlovelsesringe og halskæder. Tryk her for at se en ring med en rundsleben diamant.

OVAL CUT
Denne slibeform er en variation af den runde slibeform, men med en mere aflang form. Denne slibeform er kendt for dens elegance, men også for at give en illusion af en længere finger. Den ovale slibeform har en lignende facettering som den runde brillantform, men dens aflange form skaber en visuel effekt af en større sten. Dette gør denne slibeform til en ideel valgmulighed til smykker, hvor en større sten er ønsket, men hvor prisen stadig skal holdes nede. Tryk her for at se en ring med en ovalsleben diamant.

MARQUISE CUT
Marquise slibeform er en smuk, lang og spids form, der ofte bruges i vintage-stil smykker. Denne slibeform kan give fingrene et slankere udseende og tilføje et unikt og glamourøst touch til ethvert smykke. Marquise slibeformen har en enestående lysreflekterende effekt, da dens form skaber en øget lysbrydning og gnistrende effekt, især når den placeres i en kæde eller en ring med side-sten. Denne slibeform er også kendt for at give illusionen om en større sten end dens faktiske karatvægt, hvilket kan gøre den til en økonomisk valgmulighed for smykker med store sten. Tryk her for at se en ring med en marquise-sleben diamant.

PEAR CUT
Pear slibeform er en kombination af den runde og marquise form. Dette skaber en smuk dråbeform, der kan bruges til at skabe et unikt og dramatisk look. Denne slibeform kan give et slankt og elegant look til fingrene, og dens asymmetriske form kan give en visuel effekt af en større diamant. Pear slibeformen er ofte brugt i øreringe og halskæder, da dens form kan skabe en smuk hængende effekt. Tryk her for at se en ring med en pæreslebet diamant.

PRINCESS CUT
Princess slibeform er en kvadratisk form, der er skåret til at skabe en række facetter på overfladen. Denne slibeform kan give diamanten et skinnende og gnistrende udseende og er ofte brugt i forlovelsesringe. Princess slibeformen har en markant firkantet form, der giver diamanten et moderne og elegant udtryk. Denne slibeform er også kendt for at være mere holdbar end andre slibeformer, da dens skarpe hjørner og facetter beskytter diamantens overflade mod ridser og beskadigelser. Tryk her for at se en ring med en princesse-slebet diamant.

RADIANT CUT
Radiant slibeform er en rektangulær form med afskårne hjørner og en række facetter. Denne slibeform kan give diamanten et elegant og sofistikeret udseende og er ofte brugt i forlovelsesringe og øreringe. Radiant slibeformen har en øget lysbrydning og gnistrende effekt, som gør den til en populær valgmulighed til smykker, hvor skinnende effekt er vigtigt. Denne slibeform er også kendt for at give illusionen af en større sten, da dens facetter skaber en større visuel effekt. Tryk her for at se en ring med en radiant-slebet diamant.

HEART SHAPE
Heart slibeform er en romantisk form, der ofte bruges i smykker såsom forlovelsesringe og halskæder. Denne slibeform kan give diamanten et unikt og personligt udseende, og dens symmetri og balance kan skabe en dramatisk effekt. Heart slibeformen har en øget lysreflekterende effekt, især når den er placeret i et smykke med side-sten, hvilket kan gøre den til en attraktiv valgmulighed til smykker, hvor skinnende effekt er vigtigt. Tryk her for at se en ring med en hjerteformet diamant.

EMERALD CUT 
Emerald slibeform kaldes på dansk smaragdslib, der er en rektangulær slibeform med trappeformede facetter på overfladen. Denne slibeform er kendt for dens rene linjer og elegante udseende og er ofte brugt i smykker såsom forlovelsesringe og halskæder. Emerald slibeformen har en unik lysbrydning, der skaber en spejleffekt og kan give diamanten et sofistikeret og tidløst udseende. Tryk her for at se en ring med en smaragdsleben diamant.

CUSHION CUT 
Cushion slibeform er en firkantet eller rektangulær form med afrundede hjørner og en række facetter. Denne slibeform er kendt for dens bløde og elegante udseende og kan skabe en smuk vintage-stil i smykker. Cushion slibeformen har en høj lysreflekterende effekt, især når den er placeret i et smykke med side-sten, hvilket kan gøre den til en attraktiv valgmulighed til smykker, hvor skinnende effekt er vigtigt.

I mine designs har jeg brugt flere af disse slibeformer for at skabe diversitet på smykkemarkedet i Danmark. Ofte ser man kun den klassiske runde brillant på smykkemarkedet, men ved at bruge andre slibeformer, kan man skabe smykker med unikke og personlige udtryk. Jeg har brugt oval slibeform til at skabe elegante øreringe, heart slibeform til romantiske forlovelsesringe og cushion slibeform til vintage-stil halskæder. Ved at bruge forskellige slibeformer kan man skabe smykker til forskellige stilarter og smag, og dermed imødekomme forskellige kunders ønsker og behov.

×